Uutiset

Karitsan paisto-ohje Sata-Lihan tapaan (02.04.2015)

Karitsan paisto-ohje Sata-Lihan tapaan

Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Nosta paisti uunivuokaan ja aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan (mittari ei saa osua luuhun). Lämmitä uuni 220 asteeseen, mutta alenna lämpö 150 asteeseen kun nostat paistin uuniin. Paista karitsaa kunnes mittari näyttää 62-65 astetta, noin 3 tuntia. Jos haluat täysin kypsää, odota että mittari kipuaa 75-80 asteeseen.

Kostuta paistin pintaa pullasudilla tasaisin väliajoin pohjalle kerääntyvällä nesteellä. (Paistista tulee sitä mureampaa mitä hitaammin se paistuu, jos sinulla on koko päivä aikaa, kannattaa paistaa 125 asteisessa uunissa). Kääri paisti aluminifolioon uunista nostamisen jälkeen ja anna sen vetäytyä 15 minuuttia.